Pages

Monday, June 16, 2014

Happy Father's Day

Happy father's day to the world's greatest dad.

You, who is....
Funny
hAndsome
sTrong
Happy
clEver
maRvellous

Dad,
We're admiring you today;
You're the strength of our home -- the KING,
The guy to seek for advice and help,
Who can do most anything.
We look up to you, and respect you, Dad,
More than we can say.
We love you, Dad, and we hope you have
Happy Father's Day!

A special post for...
Father of Amina Nawwarah -- Ibnu Nizar
And her grandfathers -- Hj Mohd Ali & Dato' Hj Hamzah
Also all fathers in the families. (^___^)

Rindu

Rindu kerja lama.

Rindu company lama.

Rindu rakan2 sekerja lama.

Rindu nak travel2 berkejar-kejaran naik flight.

Rindu nak stay kat hotel 4, 5 star.

Rindu nak breakfast kat hotel.


Astaghfirullah 10000xxxxxxx......

Bersyukur apa yang ada kini. Yang lama biar jadi kenangan indah. Agar tahu menilai dan menghargai apa yang ada kini.

#moderindudendamberapimembara

Thursday, June 5, 2014

Happy 2nd anniversary

Perghhhhh... Dah 2 tahun ek kawen. Rasa satttt sgt. Tup2 wiken lepas adik iols plak nikah. Kawen dengan orang sarawak. Merasa la si Amina Nawwarah ni naik belon.

Otw pergi, alhamdulillah dia tidoq ja all the way. Tapi otw balik, tengah sedap2 dia tidoq, boleh pulak termuntah. Kelenjunan la iols dengan muntah dia. Nasib bau tak kuat sangat. Huhu. Pastu dia tak bole sambung tidoq. Dia pi kacau orang belakang orang depan. Tersengih2 sorang2. Tapi penumpang belakang n depan tu tak layan dia pon. Kui3333.

Eh tercerita pasal Amina plak.

Sambung2 cerita anniversary.

Well......... To be honest, saya rasa bertuah kahwin dengan Ibnu. In points;
# He's very the understanding guy
# He's very the extra rajin guy
# He's very the caring guy

Understanding sebab..... Tak pernah demand suruh masak. Sampai saya sendiri segan. Sampai saya sendiri pernah paksa diri sendiri untuk masak sebab menyampah dengan diri sendiri yang tak masakkan for husband sendiri. Haha. Berjaya jugak 2 malam berturut2 baru ni masak dinner. Pastu malam ketiga tak masak sebab demam. Haha. Sampai demam kawwww kes masak 2 malam berturut2. Keh3. Tak lah. Demam sebab dah memang nak demam. What to do kan. Tapi everytime pon saya nak masak (on weekdays yer), mesti Ibnu macam tak bagi. Dia kata, taknak menyusahkan saya. Sobsssss. Iols rasa iols lah wife paling cokiya di kala itu. Sebab....mak iols walaupon berkerja, masih boleh masak for family bekpes lunch n dinner. Makan kat luar tu boleh kira dengan jari ja dulu2. Iols is nak jadik macam tu. Tapi nampaknya hajat iols masih tak kesampaian. Disulam2 dengan Ibnu yang asyik menegah iols nak masak. Adakah kerana sayangkan bini atau bini masak tak sedap?? Haaaa... Tettttt... Kekeke.

Kedua. Rajin. Sangat tersangat tersangat rajin. Sampai kadang2 iols naik geram pon ada. Sebab iols nak buat benda tu sendiri tapi tengok2 dia da buat dulu. Contohnya, basuh pinggan. Iols is very the cerewet i.e. kalau basuh pinggan memang berjam2. Haha. Tipu2. Taklah berjam2. Tapi lama la. Sebab iols sental pinggan cawan tu sampai bila basuh dia ada bunyi zritt zrittt tu. Tandanya suci dari minyak dan etc2. Boleh bayang tak? Kui3. Tapi, Ibnu basuh pinggan style kedai. Malas nak explain in detail. Kesimpulannya Ibnu memang extra rajin. Saya bersyukur Ibnu rajin. Sebab bila dia rajin macam tu, nak taknak saya kena rajin jugak. Especially lepas basuh pinggan. Kadang2 saya basuh balik mana yang rasa tak puas hati. Sorry sayang. Binimu ini teghok peranghainya. Keh333.

Next. Caring. Memang caring dan bukannya gentleman. Caring n gentleman beza ye adik2 tuan2 puan2 sekalian. Caring sebab kalau saya sakit tekak, dia akan cari ubat hisap sakit tekak tu dan bagi saya makan. Caring sebab kalau saya susukan Amina kadang2 dia akan tolong urut belakang badan. Caring sebab kalau saya batuk2 dia akan datang bawakkan air masak suam best gilerrrrr. Gentleman? Totally not. Tapi iols tak kesah. Iols lagi suka dan pentingkan caring. Takyah gentleman or gentel2 pon takpa. Haha. Tak gentleman sebab, kalau dia makan something dia boleh habiskan benda tu tanpa offer saya tanya, "nak rasa sikit?" Tak gentleman sebab, dia selalu bawak kereta zup zap zup zap lupa seolah2 lupa kehadiran anak bini yang tersenget2 ke kiri ke kanan bila dia buat cornering atau memotong. Tapi dats him.

No one is perfect. So do i. So do him. But we are made to complete each other. After dua tahun ni, i know which side of me yang di-cover lompongnya oleh suamiku itu. And i think, i really really think, i hope, i pon ada menjadi sebahagian of him - to complete and cover his lompong2.

Alhamdulillah for every ups and downs in this two years time. Happy 2nd Anniversary to my beloved husband, father of our child, En Ibnu Nizar B Dato' Hj Hamzah.

I love you. I love you during our good times. I love u during our not so good times. I love love love love you. Tq for everything darling! Mmmmmmuahhhhhhh...

Pic below taken on the day marked as our 2nd anniversary, 01 Jun 2014. Yang belah kiri elok berbaju melayu dan berbaju kurung tu - time kenduri adik saya kat sarawak tu. Yang belah kanan- kat Gunung Gading, Sarawak. Tempat homestay kitorang. Kitorang dok kat Taman Negara Gunung Gading. Kebetulan bunga rafflesia tu berkembang time kitorang ada di sana. Tu bunga rafflesia 2nd day. Bunga ni hanya hidup 7 hari ja lepas tu dia mati. Tapi nak menunggu dia keluar, amek masa 9 bulan. Huhu. Lama rasa tak panjat gunung. Ermmm last one panjat Gunung Kinabalu tu la. In 2011. Lama kan. Nak kena asah skill balik ni. Hihi.