Pages

Saturday, January 5, 2013

Honeymoon package di Strawberry Park Resort, Cameron Highlands

Last minute! Cuti memang dah mintak dari boss, so that boleh la cuti panjang sikit direct dari Sabtu ke Selasa, time cuti christmas aritu. Tapi, plan nak bercuti ke mana tu, asyik berubah2. Hari sabtu baru gelabah2 nak buat decision. Mula2 nak ke Klatey, tapi dengar2nya Klatey mungkin banjir, so cancel. Then decide nak gi Fraser Hill. Sekali call hotel2 area Fraser Hill, takda yang available. Ingat nak main walk in, tapi takut gak skali memang full ke kan. Tak pasal2 tak jadi nak bercuti panjang kitorang. Last skali try usya hotel2 yang ada kat Cameron Highlands. Call few hotels, penuh. Sampai la bila call Strawberry Park Resort ni, dia kata ada room yang available. Tapi bilik two single bed. Aiyarkk. Takmo la katil asing2 niii.. Dah la nak bercuti panjang ni pon sekali skala je. Time tu la datang idea nak try honeymoon package if diorang ada la. Skali dia kata, memang ada honeymoon package. Apa yang dia kasik dalam package tu and harga dia korang boleh usya from website resort tu sendiri. Kitorang di-charge extra sikit sebab super peak period.

So deal! Bayar lebih sikit, tapi bukan selalu2 pon nak cuti berdua berhoneymoon kan... Hik hikss. Lagipon nak gi Cameron ni, tempat sejuk. Manaleyyyy tidur katil asing2. Hikssss. :p

So, jadual kitorang kat sana, lebih kurang macam bawah ni la..

AHAD
10 pagi ++ : Gerak dari rumah
3 petang : Sampai Strawberry Park Resort + check in + enjoy welcoming drink
4 petang : Late lunch + merayau2 kat pekan Brinchang
7.30 malam : Candle lite dinner kat Tudor Grill, Strawberry Park Resort

Gerak lebihkurang pukul 10pagi, tapi sampai resort dalam pukul 3 petang. Bapaks lama kan? Sebab jem time dekat Cameron Highlands. Betullll, kat situ yang jem. Punyala ramai umat manusia nak bercuti kat Cameron ni rupanya. Hui3..

Stay kat bilik Tioga Deluxe Suite. Heksaited masuk2 tengok bilik besar dan ada banyak bunga fresh wangi2 dan kelopak rose tabur2 dan coklat buah dan drinks. Hilang lenguh2 sendi masa drive meredah jalan lelong2 dan jem tadi. Hihi.

First time ni nak gi candle lite dinner niiii. Terujaaaa mak jemah sorang2 tau~ Food dia, mantops! Memang makan sampai nak belahak pon takda space da dalam terongkong. Hahaha. Alhamdulillah... Kenyangsss perut kitorangs~ 

ISNIN
7.15 pagi ++ : Breakfast
8 pagi : Bergerak for Gunung Brinchang tour. Destinasi - puncak Gunung Brinchang + Mossy Forest + Tea Farm
2 petang ++ : Sampai resort + buat spa
4 petang : Start gerak pergi Butterfly Farm + Roses Center
7.30 malam : Steamboat dinner kat Thai Restaurant, Strawberry Park Resort

Gunung Berinchang tour~!

Mossy Forest. Seriously teringat kenangan lama. Dulu masa kitorang tengah no feeling2, pernah join team geng panjat gunung. So kitorang panjat Gunung Irau, naik melalui Gunung Berinchang. Ihiks~ :)
Berpandukan tourist map, first destination kitorang gi is Butterfly Farm. Bestttt~~~ Bukan je ada butterfly, spesies2 binatang lain pon ada. Dah macam mini zoo dah rasa. Bestttt~~~ 

Lepas tu gi Roses Farm. Dua ni je sempat sebab lepas tu nak kejar balik for dinner free kitorang. Hihi.
Steamboat! Nyummilicious~

SELASA
8 pagi : Breakfast
10 pagi : Check out

Sengaja check out terus sebab nak gi strawberry farm & market dan cactus farm dan bee farm.

Shopping time~!! Hihi. Takda la borong sangat pon, sikit2 je kitorang beli. Beli strawberry sikit, madu, cactus comel2, bonzai, dan pokok bunga as hadiah for ibu n abah kemuning. Diorang suka berkebun so bila nampak pokok2 tu, terus teringat diorang. Hihi. Strawberry beli yang fresh cun punya, buat 3 bekas. Kasik pakat2 boleh merasa.. 
Daku beli sebab nampak cuteeee sangat!
Okay, itu saje~ Tamat sudah kisah honeymoon Cameron Highlands kitorang. All in all, memang best!! Rasa nak pergi lagi! Tapiii, harusla consider tempat2 lain yang tak pernah gi lagi kan.. Malaysia ni banyak kot tempat2 yang menarik... Dan sekali skala buat unplanned activity camni, best jugak~~ Lepak2 je dengan husband. Besttt~~ Ada peluang, nak gi visit tempat lain plaks. :) Okayyy, itu sahaja. Sekian... :)


14 comments:

Anonymous said...

ok x pakej honeymon ni..wah rasa cm nk ambik pakej ni...

Munirah Mohd Ali said...

Ano, pakej ni okay... Tapi bila bab spa tu je la sy rs x syok sket. Sbb xde tukang urut lelaki. Yang ada semua perempuan. So, terkesan jugak arrrr kat hati kan kalau husband kena urut dengan tukang urut perempuan. muda plak tu. itu je la... yang lain2 seeeeemuaaaaaaa best!! yang urut tu awk urut sorg2 je la. hihihi.. :)

Anonymous said...

Mcm mana ngan price dia..ok x?

Munirah Mohd Ali said...

Ano, price kalau nk compare dgn package2 from hotel lain mmg sy xtahu. tapi bg kitorang price tu okay la jugak kot. sbb bilik tu besar bapak.. ada privacy. makan dinner pon best. n dia bwk jln2 naik four wheel drive, xyah susah2 nk drive sendiri pergi few places. overall price tu kira okay la kot. sekali sekala lagi pon kan.. hihi :)

Anonymous said...

Salam Sis mana nak dapat pakej ni ye?

Munirah Mohd Ali said...

Hi Ano, boleh call diorg terus... Kat no ni : +605 491 1166, takpon boleh guna email jugak, reservations@strawberryparkresorts.com.
Tapi call lagi mudah kot... :)

Anonymous said...

At this time it sounds like Expression Engine is
the best blogging platform out there right now. (from what I've read) Is that what you are using on your blog?

Feel free to surf to my homepage Visit This Site

Wan Alyn said...

Awak..spa de skali ke..? Pe die ye pake yg termasuk eh

Wan Alyn said...

Awak..spa de skali ke..? Pe die ye pake yg termasuk eh

Wan Alyn said...

Awak..spa de skali ke..? Pe die ye pake yg termasuk eh

Munirah Mohd Ali said...

Wan Alyn, Sorry lambat respon. Hihihi. A'ah, spa tu termasuk dalam package. Tapi tula, tukang urutnye perempuan. So macam x best la rasa cik abey tu kena urut dengan orang perempuan lain. Eheh eheh eheh.... Tapi now tak tahu la kalau2 dia dah sediakan tukang urut lelaki.. :) Kalau nak tahu apa lagi ada dalam package tu, boleh click link website hotel tu yang saya dah share kat dalam entry ni... :)

Noorasniza Hamad said...

Assalamualaikum.maaf nak tny boleh tau x harga utk satu hari penginapan?

sakinah mat said said...

mcm menarik je pakej nie. Cuma part Spa je lah, kena check semula. Anwy, thanks for sharing :-)

sakinah mat said said...

mcm menarik je pakej nie. Cuma part Spa je lah, kena check semula. Anwy, thanks for sharing :-)