Pages

Wednesday, April 25, 2012

5 more fridays to go... the feeling is beyond my imagination.

Assalamualaikum! Hi~! :)


Okayyyyyyy... Patutlah rasa lama tak berblogging. Memang dah sebulan tak menulis apa2. Well, memang sangat busyyyyy mengenangkan masa yang sangat pantas! Pejam celik pejam celik, hanya tinggal sebulan lebih sikit je lagi sebelum diri ini bergelar isteri. Perasaan? Bercampur baur. Happy sudah semestinya. Tapi saya sekarang sangat risau, mampu atau tidak nak menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri. Tahu ke tak pon tanggungjawabnya ha? I mean, sesesesebenarnya benar benarnya? Tanggungjawab sebagai seorang anak, kakak, sudah tertunai kah? Tanggungjawab pada diri sendiri, pada Yang Maha Menciptakan, dah 100% cantik kah? Errrmmm, obviously yang last question tu, belum 100%. Come on Munirah you really don't have much time left...


Huuuu... dah dah stop pikir. Jom meng-update. Btw, dekat rumah mak cakap tengah rancak mengemas, mengecat, menge-jahit langsir, menge-motong rumput, menge-itu, menge-ini, etc2.... Siap dah tebang pokok konen dengan pokok apatah lagi satu tu..... Sebab halang lalu lintas kawasan rumah. Huhuhu. Tapi tak sabar nak balik.... Mesti cantik langsir mak. Jangan anggap kami berlebihan yer... Seingat saya, itu bakal jadi langsir ke tiga yang pernah ditukar kat rumah, sepanjang belasan tahun duduk di situ. So bukan nak membazir, tapi saja nak ambil peluang, tukar langsir, hibur2. Hihi. Tak sabar nya tak sabar nya tak sabar nyaaaaaaaaaaaaa.... Hihi.


Tapi, baju semua tak siap lagi. Baju pengantinnya belum, baju familinya belum. So how?? Cuwaks okay... Harap harap last minute ni, tailor semua jadik macam superman/woman. Harus siapkan secepatnya. Tinggal beberapa hari je kot lagi..... Haiyohhhh.... Tapi baju pengantin yang saya lebih gerun. Dah nak kena start fikir mitigation plan nih. In case.... Just in case.... Takda lah kelam kabut di kemudian hari. Kannnn.... Tapi sayang lah. Penat2 ja tempah baju, tak dapat di pakai hari yang satu itu... Semoga Allah mempermudahkan urusan dan menaikkan semangat dan memberikan ketabahan kepada tailor2 kami untuk menyiapkan semua baju seperti yang telah dijanjikan. InsyaAllah...


Owh dan, sangat banyakkkkk benda2 cekonet2 yang harus diconfirmkan. Thats include the pelamin. (Pelamin tu cekonet awak kata?? Major kottt...) Okay, I'll call her tomorrow. Please jangan lupa lagi. Asyik lupaaaaa aje. Kang lambat2 kang haaaa.... Ni pun dah dikira lambat tau. Hurmm.. Fara, please terima tempahan saya pleaseeeeeeee.... Huhuhu. Cekonet2 lain, seperti props2 ketika hari kenduri tu nanti e.g. bunga telur, bunga manggar, tanda arah, paperbag doorgift, ribbons, etc. Luckily cake dihandle oleh mak. Kalau tak tu pon pening nak memikiorkannye. Apa lagi ek..apa lagi..? Hurmmmm... Veil? Tudung nikah? Kasut nak pakai time nikah? and nanti time bertandang, familiku nak stay mana? Huuuuu banyaknyaaaaaaaaaaa lagi.... (@,@)


Okaylah, sebelum saya menyerabutkan dan menggelabahkan lagi diri sendiri ini, better for me to stop here. Kang tak tidur malam plak. Olrite, till we meet again! Assalamualaikum! Good night! :)


Selingan. Homestay cantik! Should be selesa enough for a team of travelers. Ada dua ketul aircond kat "hall". Its called hall sebab rumah ni tiada bilik. :) Tapi murah tau sewa 1 mlm! Dekat je dengan rumah saya.... Cantik kan?? Nanti saudara mara jauh boleh la stay sini.. :)




Friday, April 20, 2012

Shogun / Saisaki Japanese Buffet Restaurant, Wisma UOA

My first time hereeeee.... Ofkoz harus dibawa masuk blog kan... Ditambah2 dengan makan free. Contractor belanja. Jakuns mode on! Hehehe. 

Actually we were having a meeting with our contractor and project coordinator at Menara Perak for two days consecutively. And this Menara Perak is just beside Wisma UOA building. U just need to cross the street to get to Wisma UOA from Menara Perak. 

During the lunch hour, to our (or only me? kui3) surprise, they brought us here. The place is quite spacey, they were having quite a number of customers that day, so some foods did run out fast from the trays. Huhu. While eating, I kept on thinking whether is this the feeling if I were to have the meals in Japan? I mean real real Japan? Hmm, I wish I could go to Japan one day... InsyaAllah... :)

Some info on this restaurant :

T: 03-2166 3728
F: 03-2166 6728


Operation Hours:
Lunch: 12 - 3PM Daily
Dinner: 6 - 10:30PM Daily

Seating Capacity: 270 pax









I didn't eat this. One guy just took the shells randomly. Huhuhu..


Ok, that's it! :)