Pages

Wednesday, April 25, 2012

5 more fridays to go... the feeling is beyond my imagination.

Assalamualaikum! Hi~! :)


Okayyyyyyy... Patutlah rasa lama tak berblogging. Memang dah sebulan tak menulis apa2. Well, memang sangat busyyyyy mengenangkan masa yang sangat pantas! Pejam celik pejam celik, hanya tinggal sebulan lebih sikit je lagi sebelum diri ini bergelar isteri. Perasaan? Bercampur baur. Happy sudah semestinya. Tapi saya sekarang sangat risau, mampu atau tidak nak menjalankan tanggungjawab sebagai seorang isteri. Tahu ke tak pon tanggungjawabnya ha? I mean, sesesesebenarnya benar benarnya? Tanggungjawab sebagai seorang anak, kakak, sudah tertunai kah? Tanggungjawab pada diri sendiri, pada Yang Maha Menciptakan, dah 100% cantik kah? Errrmmm, obviously yang last question tu, belum 100%. Come on Munirah you really don't have much time left...


Huuuu... dah dah stop pikir. Jom meng-update. Btw, dekat rumah mak cakap tengah rancak mengemas, mengecat, menge-jahit langsir, menge-motong rumput, menge-itu, menge-ini, etc2.... Siap dah tebang pokok konen dengan pokok apatah lagi satu tu..... Sebab halang lalu lintas kawasan rumah. Huhuhu. Tapi tak sabar nak balik.... Mesti cantik langsir mak. Jangan anggap kami berlebihan yer... Seingat saya, itu bakal jadi langsir ke tiga yang pernah ditukar kat rumah, sepanjang belasan tahun duduk di situ. So bukan nak membazir, tapi saja nak ambil peluang, tukar langsir, hibur2. Hihi. Tak sabar nya tak sabar nya tak sabar nyaaaaaaaaaaaaa.... Hihi.


Tapi, baju semua tak siap lagi. Baju pengantinnya belum, baju familinya belum. So how?? Cuwaks okay... Harap harap last minute ni, tailor semua jadik macam superman/woman. Harus siapkan secepatnya. Tinggal beberapa hari je kot lagi..... Haiyohhhh.... Tapi baju pengantin yang saya lebih gerun. Dah nak kena start fikir mitigation plan nih. In case.... Just in case.... Takda lah kelam kabut di kemudian hari. Kannnn.... Tapi sayang lah. Penat2 ja tempah baju, tak dapat di pakai hari yang satu itu... Semoga Allah mempermudahkan urusan dan menaikkan semangat dan memberikan ketabahan kepada tailor2 kami untuk menyiapkan semua baju seperti yang telah dijanjikan. InsyaAllah...


Owh dan, sangat banyakkkkk benda2 cekonet2 yang harus diconfirmkan. Thats include the pelamin. (Pelamin tu cekonet awak kata?? Major kottt...) Okay, I'll call her tomorrow. Please jangan lupa lagi. Asyik lupaaaaa aje. Kang lambat2 kang haaaa.... Ni pun dah dikira lambat tau. Hurmm.. Fara, please terima tempahan saya pleaseeeeeeee.... Huhuhu. Cekonet2 lain, seperti props2 ketika hari kenduri tu nanti e.g. bunga telur, bunga manggar, tanda arah, paperbag doorgift, ribbons, etc. Luckily cake dihandle oleh mak. Kalau tak tu pon pening nak memikiorkannye. Apa lagi ek..apa lagi..? Hurmmmm... Veil? Tudung nikah? Kasut nak pakai time nikah? and nanti time bertandang, familiku nak stay mana? Huuuuu banyaknyaaaaaaaaaaa lagi.... (@,@)


Okaylah, sebelum saya menyerabutkan dan menggelabahkan lagi diri sendiri ini, better for me to stop here. Kang tak tidur malam plak. Olrite, till we meet again! Assalamualaikum! Good night! :)


Selingan. Homestay cantik! Should be selesa enough for a team of travelers. Ada dua ketul aircond kat "hall". Its called hall sebab rumah ni tiada bilik. :) Tapi murah tau sewa 1 mlm! Dekat je dengan rumah saya.... Cantik kan?? Nanti saudara mara jauh boleh la stay sini.. :)




1 comment:

Cik Ruby said...

cantknye.. kami dpt dok sini x? =) x sabar nk mai sana. tema wrne pe.. nk pkai sme ngn pgntin.. =)