Pages

Monday, April 8, 2013

Perfect Livin Expo 2013

Huihhh... Semangat berkobar2 ni.... Dalam pening2 kepala pon gagahkan diri Sabtu Ahad 2 2 hari pergi menapak ke PWTC. Sebab first time kan pergi expo/exhibition rumah dengan husband. Macam heksaited la rasa gitueww. Hihi. Ingatkan saya la yang akan juling mata over heksaited. Tapi rupa2nya cik Ibnu ku sayang ituuuewww laaaaagi over. Semua tilam yang ada kat situ dia baring. Test2. Hahah... (^___^)

Expo ni buat kat PWTC - dewan semua okay. Tapi stended la kan masalah parking. Hari Sabtu kitorang pergi tu, 3x gak la tawaf PWTC cari parking. Last2 park je kat stesen bas Hentian Putra punya parking. Lepas tu melintas ke PWTC. Second day hari Ahad tu, kitorang bijak sket. Parking je tepi2 jalan. Free pon free. Ngeh3.... :p

Basically diorang ada 3 hall. Hall 1 untuk macam barang2 elektrik, bathroom utensil, etc. Hall 2 lebih kepada kitchen cabinet, langsir, pintu2, grill2, etc. Hall 3 ni macam sofa, tilam, katil, meja makan... Kat situ ada gak kemudahan awam - toilet, surau dengan ada jugak la gerai2 makanan... Agak convenient jugak lah.. :)

So hari Sabtu, aim nak cari kepala pili untuk sink tu. Nak cari yang 2 kepala terus. Sebab sink 2 lubang. Yang original developer bagi tu satu je kepala dia. And tak cuns. Keh2. So beli la brand apatah, dapat 30% off. Okay la kan...

Then beli yang alatan tebuk dinding tu. Menda alah drill2 tu. Kononnya nanti senang la kalau nak tebuk2 lubang gantung apa2 kat rumah. Beli brand standard tu je - Bosch. 1 set tu dia bagi complete la working tool dia.

Haaaa, lepas tu TERRRRRkomfem dengan Kian Classic untuk buat kitchen cabinet rumah nanti. (Walaupon dah niat nak buat KC ni dalam tahun depan jeee... Huhuhu. Godaan kuat kayyy kat situ.) Dalam banyak2 company yang buat service KC, saya pilih Kian Classic. Sebab rasanya Wardina pon pakai diorang kan untuk buat KC rumah baru dia? Harharharrrrr.... Takdelahhh... Alasannya, sebab before tu pergi Signature Cabinet. Tapi layanan diorang tak besttt. (T___T) Sobss. Maybe customer dia dah cukup ramai kot. So bila pergi Kian Classic ni terasa la perbedaan layanan di situ. PLUS, package expo yang diorang offer pon cukup menarik. RM7999 KC dapat free 8ft wardrobe dan 6ft wardrobe. Tapi since kitorang dah buat table top sendiri yang panjang sket dari package tu, so kena la tambah2222 lagi sikit. Last2 in the end costnya bertambah la dalam beberapa riban lebih sket... Tapi still rasa worth. Sebab dapat 2 wardrobe free kan. Plus buat 5ft tall unit. Dulu pernah survey kat 1 kedai ni. Untuk buat exactly same design macam tu, costnya sama je macam total cost ni. Tapi ni dengan Kian Classic offer package ni, saya dapat free 2 wardrobe lagi. So itu yang rasa macam ermmm worth kot kan... Bayar downpayment RM1k je, bila dah confirm design ukuran baru bayar lagi kot secara berperingkat...

Next day, Ahad. Aim memangggg nak tempah langsir. So pagi2 ahad tu terus zasss pergi rumah amek ukuran tingkap, sliding door semua. Lepas tu singgah Puchong jap gi House of Lightings, amek lampu 3 bijik yang kitorang tinggalkan sebab mintak diorang tolong assemblekan siap2. Lepas tu baru shoot ke PWTC.

Buat langsir ni dengan Baagus. Harap2 hasilnya nanti pon bagus macam nama company tu - Baagus. Haha. Mostly beli yang ready made, sebab bila sales assistant tu tengok ukuran kitorang, dia kata boleh beli yang ready made. Ready made ada 50% less. Kalau custom made, cuma 35% less je. Tapi ada 2, 3 tingkap diorang nak kena custom made jugak. Sebab lain size. And yang bestnya lagi, lepas siap kira semua harga, ada lucky draw. Boleh dapat 10% atau 15% atau 20% less. Ibnu yang cabut lucky draw tu (sebab saya tak pernah menang lucky draw seumur hidup - sadissss. Huhu). Alhamdulillah dapat lagi 15% less.... Yeayy~~ And disebabkan total purchase kitorang lebih tiga ribu, dapat la invitation untuk ke grand lucky draw diorang... Bulan September nanti... Grand prize RM20k kot kalau tak silap. Kalau dapat.......fuhh.... Bestnyaaa... Huhuhihihoho.


Masa tengah kira harga, lepas confirm jenis kain...

Ada antara langsir ni yang jadik langsir living hall kitorang nanti...

Yang ni plak ada yang jadik langsir bilik2....

Habis je settle langsir, terus ajak Ibnu balik. Takyah la nak tengok2 tilam katil ke sofa ke meja makan ke apa ke dah... Pitihnya udah enggak adaaa... And saya pon dah pening tahap gabanzzz.. Maybe sebab ramai sangat kot orang last day exhibition tu. Sampai rumah terus tido. Bangun tengah2 malam telan panadol 2 bijik. -terpaksa- Huhu.

All in all, saya sangattttttttt lah tak sabar nak tengok camanaaa lah nanti hasil semua benda ni. Setakat ni macam dah boleh bayang dah sikit2. Tapi tak tahu la akan buat rumah nampak serabuts atau okay2 je atau cuns macam yang kitorang impikan... Hik hik hikk... :)))

Layans la few gambar yang saya snap. Ini ajo yang ado. Itu pon yang booth kat luar2 hall. Bila masuk hall langsung la takda time nak amek gamba. Time precious sangat melayan benda cantik depan mata. Ngehehe...


Ni bahagian kanak2. Diorang punya katil, study table, kiut2 la..

Owhhh sangat best kalau akuarium ni ada dalam rumah. Wuu~~~


Lampu2 ni kitorang tak usya sangat. Sebab dah setel. Tapi Ibnu cakap, harga kat House of Lightings tu memang komfem murah. Just mungkin design kat sini lagi latest la kot....


Cik abey Ibnu tengah nak menapak ke laman berangan beliau... Hihi...


Mampu tengok aje....
 
Pon mampu tengok aje... Huhuhuks..
 Okay. Tu je... Next expo bulan 5 ada lagi... Homedec. Kat KLCC. Time tu bole cuci2 mata lagi.... :)

1 comment:

Ibnu_Ismail said...

Salam.
So macam mana dengan Kian Classic punya product? Ada update pasal KC?
THanks.