Pages

Friday, April 5, 2013

Rancak galak seronok ber-walk-the-talk untuk rumah~! Yeay!!

Walk the talk. No more talk talk talk. Keh3...

Alhamdulillahhh....

Kemain kejar orang untuk dapatkan kunci rumah kan... Dah tu, lepas dapat, tak gerak2 progress rumah. Balik2 dok beli barang macam2 penuhkan rumah kakak iparku ituwww... Beli fridge lah, tivi lah, hood dan hob lah, kipas2 lah, itu ini lah, macam2 lah. Semakin hari, barang2 semakin panjang beratur kat dinding rumah dia. Hehehewww.

Again, alhamdulillah.... Dah terang gambo sikit bak kata orang Ganu kito.

Rumah dah bertinted. Dan kitorang sangat amat tamat puas hati dengan hasil tinted tu. Warna dia memang yang macam kitorang dok bayangkan. Dari awal lagi dah cucuk2 Ibnu, nanti tinted taknak yang shining2 kilat2 macam cermin tu. Rasa macam...... errmm.. ntah. Tak feel. Haha. Sebaik Ibnu sekepala dengan saya. Mula2 argue jugak. Sebab dia pon boleh tahan ada idea sendiri. Nak macam ni macam tu. Alhamdulillah in the end kitorang punya kepala boleh jadik satu... Saya tolerate sikit, dia tolerate sikit. Err banyak. Keh3...




Lega satu part.

Lagi? Lagi.... Kitorang dah beli tiles untuk buat table top dapur. Dan semalam dah deal dengan orang yang akan buat table top tu. (Semalam bangun tidur, dua2 laki bini malas nak gi kerja. Kua3333... Maka, seharian la semalam settlekan hal yang patut untuk rumah. Besttt~ Hehe). Owh okay sambung balik cerita. Dah orang tu kata, dia akan start buat Jumaat ni. Tapi mula2 kata siap dalam masa 3 hari. Lepas tu seminggu. Lepas tu kata 2 minggu. (Cuwaks jugak. Risau dia jenis yang tak ikut timeline. Nanti tak merasa la kitorang nak pindah masuk bulan 5. Ada reason kayyyy napa nak masuk jugak bulan 5. Nanti2 saya cerita kay..Hihi).

Hmmmm... Let's see ek cemana nanti hasilnya.... :)

Dan lagi..... Kitorang dah settlekan bab grill! Alang2 nak buat grill, buat sekali awning rumah. Konon2 nak grill paling murah. Konon2 nanti nak tukar pintu semua nak amek pintu canggih2 takyah grill2 dah. Tapi konon2 remain konon2 je lah. Last2 pilih jugak wrought iron. Tapi design paaaaling simple. Bunga2 takdok. Daun2 je sikit2 yang ada. Purposely request nak warna silver2-black2. Harap2 orang tu siapkan dalam masa 2 ~ 3 minggu ni jugak. Lepas tu boleh la start pasang kipas lampu semua.

Tapi tadi tanya Ibnu, dia kata, dia tak risau sangat kalau pasang kipas lampu before grill siap. Macam yakin sangat je dengan security kat situ. Saya je la ada negative thinking sikit. Walhal ada ke orang nak curik kipas lampu dah dipasang tu semua ehh?? Haha. Saya risau tak bertempat eh? Huhu.


Antara barang2 yang ada kat rumah kakak iparku ituwww~ Selonggok macam tu. Ada sikit2 dah hantar kat rumah alam impian. Untuk contractor table top tu guna ukur size sink dapur tu... Menyemakkkk je kat rumah orang kan? Sebaik kakak ipar abang ipar ni sempoi.... Heheheheeee...


Harini family dari Kedah mai sini. YEAYYYY~~~~ Rasa macam dah 3 bulan tak jumpa. RINDUUUUU~~~ Malam ni kitorang direct dari ofis terus shoot pergi Banting. Rumah makcik. Jumpa parents kat situ. Diorang ada majlis bacaan yaasin kat KMB besok pagi. Kitorang tak join kot baca yaasin. Besok baaaanyakkk urusan nak kena setelkan. Will update that laterrrr.... :)

Chowww~ Oh ya, ada few yang tinggalkan komen tanya pasal hood dan hob fotile tu. Now dah tahu la kan, kitorang baaaaaruuu nak siapkan table top. Haha. So kesahihan kelebihan fotile tu saya takley komen lagi. Tunggu sampai kitorang betul2 masuk rumah nanti yerrr... Tolong doakan semua plan berjalan lancar ekkk.. Okayyyy, sehingga berjumpa lagi. Daaaa~~~ :)

4 comments:

Anonymous said...

salam, boleh tahu tinted tu amik kedai mana? nmpk cantik. tq

Munirah Mohd Ali said...

wslm. hi ano. kitorang amek dengan sunmaster. orang tu nama alan. ni number dia, 016-335 7768.. yang kitorang amek ni double layer je. warna hijau. tapi dah cukup menyejukkan mata dah bila dlm rumah. :)

Linda Yusoff said...

Salam Muni. again ;p

I really need ur help.
td i nak no wiring kan? Now boleh tak u bg contact org buat table top ni???/

email pon boleh : linda.yusoff1212@gmail.com


tq Muni,

Munirah Mohd Ali said...

Linda, sorry lmbt reply. Berhabuks sikit blog ni sy tinggalkan. Hehe.. Phone number dia sy kena korek kat resit. Nanti insyaAllah sy email awk yer... :)