Pages

Monday, September 9, 2013

After a longgggg silence...

Gilak, berbulan tinggal blog. Macam la bizi sangat kannn.. Eheh eheh eheh.

I blame you pregnancy hormones! :p

Seriously langsung turn off nak menulis blog, or update status fb, or post gambar kat instagram... Dunno why. Kalau tulis entry pon, in the end, tak post pon entry tu. Kalau tulis status fb, lepas tu mesti cancel22222, tak jadik nak up status apa2. Kalau dah edit2 gambar konon nak share kat instagram, lepas tu last2 share kat dalam wassap dengan Ibnu or dengan family2 je. Dalam berbulan ni, ada la 2 or 3 kali or mungkin 4 kali je post gambar dalam fb. Tu pon sekeping sekeping je everytime pon. Huhu.

Ni pon gagah menulis, harap2 satgi saya tekan la button "publish" tu..

Update terkini:

*** 35 minggu 3 hari ***

Dah nak masuk 9 bulan dah niiii...... Baby sekarang sangat sangat sangat lah aktif! Bila baca kat BabyCenter, katanya movement baby akan semakin lemah lembut and slow2 je, sebab dia makin besar kan. So space dalam perut jadik limited.

Tapi! Rasanya lain kes dengan saya. Sebab perut saya ni dah macam 10 star hotel. 44 inches ukur lilit. Serious. Besar bapakssss. And baby size dia normal je... Masa dia 33w++ aritu, dia baru 2.2kg. Graph dia okay je. Tak lah nak kata baby ni besar. Tapi kalau orang tengok perut saya, semuaaaaaaa cakap besar. Semuaaaaaa ingat tengah tunggu hari. Siap ada yang ingat kembar. Hihihi.

So, baby ni bebas la kan nak bergerak. Apa yang saya perasan, dia suka nak duduk belah kanan perut. Bangun tidur komfem perut ni macam dalam bentuk petak, side kanan. Tak balance antara kanan and kiri perut. Kena usap2 side kanan tu, sampai baby gerak2 and baru la perut tu jadik balance balik. Senak gak la dia suka duduk one side macam tu. Senak jugak kepala dia kat atas memanjang, nak bernafas rasa ada sikit semputs.. Takpa baby, your mother will stay strong or perhaps pretending to be strong - huhu. Walaupon tiap2 malam menangis sebab tak boleh tidur. Sebab bila baring komfem tangkap pinggang, belakang, kaki semua. Nowadays i'm sleeping in sitting position. Tu yang buat tidur pon rasa tak puas. Hence my sleepyface kat office. Hence my penguin-walk. Nasib colleagues macam memahami. Huhu.

Dear Baby,

Next week will be our next check-up. Mommy really really really hopes that u will turn to your ready-to-go position, baby. As of sekarang ni, u are still in your breech position. Boleh rasa. Kerassss bulatttttt je bergerak2 kat side atas perut mommy ni. Demi Allah, I'm happy everytime you move, dear, that I will always reach for your father's hand to feel you too - without failed; tapi i'll be more happier if you can turn yourself - head down, so kita boleh ada some hope to have a normal delivery. It had once scared me so much sebab doc cakap kita kena go for czer. Tapi now mommy dah boleh terima fact tu. And I'm preparing myself mentally and physically with that czer pantang style. It's okay kalau baby nak keluar ikut tingkap, as long as you remain healthy and safe. InsyaAllah, see you my dear to celebrate our same date of born, this coming 1st October! I'm gonna turn 27 and u will be on your very first day in this world. You will be my priceless birthday present - ever. :)

Much much much lovesssssss,
Your mother


I LOVE YOU, BABYGIRL yang pemalu~ Tak pernah tayang muka~ Hihi. xoxoxoxoxoxxxxx

No comments: