Pages

Wednesday, September 18, 2013

Miracle! Miracle!

Subhanallah! MasyaAllah! Ya habibi ya maulana, ente sungguh gumbira di saat ini, kirna, itu baby ente, sudah....... PUSING! Terbalik! Kepala kat bawah kaki kat atas! Hoyeayhhhhh hoyeayhhhhhh~~~

Semalam check up, minggu ke 36++. Time tu, dari rumah, dah plan nak tanya doc macam2 soalan, especially pasal plan nak czer tu kan. Nak tanya bila kena datang menyerahkan diri kat hospital, boleh tak nak stay sampai 5 hari kat hospital (sebab parents saya from Kedah boleh datang time weekend je - diorang kerja as cikgu and cuti diorang dah habis huhuhussobsss), nak tanya pasal risiko2 czer or apa efek dia long term lah, etc etc etc.

So, bila doc scan, doc cakap, "Eh good news! Your baby is no more in breech position! Tengok, kepala dia dah kat bawah..... So no need for czer...."

Saya macam,

"Erk??" "Owhh??" "Wahhhhhhhhhhhhh~~~~~~~~~~~~"

"And another good news", doc cakap. "We can see your baby's face!"

And lagi skali saya macam,

"Hoh??" "Wahhhhhhhhhhhh~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"


Hahahaha....


Time tu macam terkujat2 moment kot. Happy, of course la kan. Tapi macam tergezuts yang lebih sebab baby finally showing her face, yang selama ni asyik tayang belakang or sipi2 tepi muka nampak tinge dia jee.. Walaupon still dia cuba cover dengan tangan dia, tapi dah bersyukur lah dapat jugak tengok hidung, mata, bibir sikit2.

Doc tanya, "macam muka sapa ni baby ni.....?"

Saya stare screen tu lama gila, sebab tak tahu nak cakap macam muka sapa. Hahahaha. Last2, my comment was, "tak tahu lah ikut muka sapa.... *pause diam kejap stare lagi* tapi..... hidung dia macam hidung ayah dia lah.."

Ahahaha, hidung jugak yang jadik mangsa.

Seriously, tak tahu nak cakap, sebab gambar scan tu pon bukan clear sangat kan. Ibnu cakap, macam muka saya. Hik hik. Lepas keluar bilik doc, baru kitorang tenung gambar tu lama, then rasanya kitorang sepakat cakap, baby muka mix mak ayah dia laaaa.... Tang hidung macam ayah dia.. Tang bentuk raut muka tu macam mak dia - bulat. Keh3333 :p :p Tang bibir, tak nampak sangat. Tapi mungkin macam ayah dia, sebab gaya dia pose masa tengah scan tu, sejibik sejiban gaya ayah dia time tengah bercakap benda serious. Jari2 tangan tutup mulut. Eheheheee... Ibnu happy, sebab dia kata, be;um keluar lagi baby dah ikut gaya dia, nanti lepas keluar sure diorang kamceng jadik geng.

Yoooooo lahhhhhhhhhhh......

Huuuuu~~~ So sekarang, marilah lupa perihal czer! Syukurrrrr selamat dari kena czer.... Boleh la pantang freestyle nanti. Eheheheeee... Harap2 Allah permudahkan jalan masa nak deliver nanti.. Benda paling saya takot pasal czer, sakit kat tempat kena bedah tu. Dah terbayang2 kengiluan bila terbatuk or bila nak gerak2. Ibnu cakap, beranak normal pon sakit jugak, sakit luka kena jahit kat bawah. Ermmm betul gak tu. Tapi apa2 pon since now doc cakap boleh buat normal delivery, terus naik semangat den!

Dah takde dahhhh keluh kesah bila nak naik tangga rumah.

Dah kurang dah bunyik ngok ngek ngok ngek bila dok berjalan2.

Kalau dulu, lepas balik kerja, sure malas nak naik atas. Uruskan diri, mandi, solat semua kat bilik tetamu bawah. Tidur pon kat bawah. Just naik atas pagi besoknya bila nak ke ofis, sebab baju2 kerja still kat atas. Ehehee..

Tapi sekarang (lepas semalam la tapi, ehehehe), even sakit camana pon, redah je jugak. Paksa je diri naik turun tangga banyak kali pon. Sebab takmo dah manjakan diri sangat. Nak kena anggap sakit2 tu semua sikittttttt je, compare dengan rasa sakit time nak beranak nanti. So, haruslah semangat kena kental kannzzzz....

Chaiyok2222!!!

  • Bilik baby? Dah kemas!
  • Barang baby? Cukup dah kotttttttsssss...
  • Barang mommy? Aaaa ermmmm ada lagi sikit2 nak kena beli..
  • Beg hospital? Baru kemas 20%! Tu pon campak2 je. Banyakkk lagi tak masuk dalam beg hospital tu..
Last but not least, dah ready?? BELUM!!!!!!! Ahhahaahahhaa...

Sayang fikir apa tuuuuu..... Macam serious bebenauuuu je gayanya..... Ehehehehehe. Love love love!

Makpak baby, zaman minggu2 awal kawen. Sekarang dua2 dah bulats makin bulats bulats sebulatans bulatansnyaaa... Cepat baby keluar jumpa kitorang! Hehe..

2 comments:

Leman BBQ said...

muni...all the best ya!

Anonymous said...

Assalamualaikum. Congrats for the new baby. Sebenarnya nak tanya, your hubby Ibnu ada mountain bike Merida warna putih kan? Kalau bukan, maaf ye, saya silap orang. Kalau betul, boleh mintak dia contact saya - irizanz[at]gmail.com? Saya Rizan dari Spira. MB Merida hitam. Hari tu hilang phone number. Huhu.