Pages

Monday, March 26, 2012

Lamanya diam. Update pelamin lagi dan baju dan makeup terus. :)

Assalamualaikum..

Hi there..

Saya dah tak ingat bila last saya post entry. Memang dah berkurun lah. Sampai recently a friend of mine cakap masa kitorang tengah belek2 website coach, "awak baca la post pasal beg tu kat blog saya." Then baru saya macam, "owh, saya ada blog! lupa." Fikir2 balik, yessss, ada few close hearts yang did remind me to update blog. Touching ai. Terharu. Hik2.

Btw, i've been moving quite fast this few two three weeks - on my wedding preparation. Banyak buat decision yang out of nowhere. On the spot. Heart attack gak lah sebenarnya. Mungkin sebab saya tahu saya tak punya banyak masa to do ALL on my own.

Meh nak cerita tentang pelamin. Awal2 dulu pernah berangan nak buat pelamin sendiri. I even sketched my own pelamin tau. Then semangat2 cari props nya. Dah beli macam2 jugak in fact. Tapi end up, saya stress memikirkan banyak yang saya nak, agak susah nak jumpa. Bunga, warna, corak kain yang nak, tak jumpa. Sedih tau. Dah la masa makin suntuk. Jap nak kira. Haaaaa, tinggal 9x jumaat ja lagi tau. (Owh NoOoO)

Last last, masa saya dan penunang pergi Semua House kat KL sabtu 2 minggu lalu, kitorang terus decide untuk buat pelamin tempah. Sebenarnya kitorang nak sewa baju je. Then entah macam mana, boleh settle kat situ sekali dengan make up artist and pelamin. Alhamdulillah..... Duit je lah nak kena ready. Later2 nanti nak jumpa orang yang buat pelamin tu. And nak jumpa MUA itu. Nak ada heart to heart session. Hihi.

Alkisah, kitorang set baju ni. Tapi after dah habis berdiscuss, baru sedar dah ada orang lain book for 31st May. Memang tak lah kan kitorang nak dapat pakai on 1st June. So, Dato' Roy baik hati tolong buat a new one. Tapi saya request to tambah batu2 warna pink. Sebab warna tema kita kan turqoise green and pink and biru and purple and tah apa2 lagi. Hohoho.






I got this picture from Dato' Roy. Most probably my pelamin is to be inspired from this. Tak sabar nak jumpa Fara. She will be my pelamin maker. :)

His name card. Banyak benda lain yang dia buat jugak. Semua cantik. And dia pun friendly sangat. Sayang tak sempat discuss panjang lebar haritu since saya dan penunang dok terkejar2 masa. Huhu.

p/s: Buku sketch pelamin saya missing in action tah ke mana. If tak, boleh tunjuk sini. Since dah tak jadi buat sendiri kan... Boleh la tunjuk2. Hihihi.
 

2 comments:

avinezza said...

Last last, masa saya dan penunang pergi Semua House kat KL sabtu 2 minggu lalu, kitorang terus decide untuk buat pelamin tempah --> eh eh.. bukan "kitorg" yg decide ye.. awk yg decide sorg2 tau. tetibe je tukar pikiran... sy stil bikin pelamin sndiri :P

m U n ! r A h said...

Kitorg la jugak. Takkan saya dok atas pelamin sorg2. Skema la awak ni. Huhu