Pages

Saturday, October 27, 2012

Outdoor photoshoot - Air Terjun Seri Perigi, Yan, Kedah Darulaman

Hello readers yang budiman! :)

Ni entry sepatutnya cerita awal tahun aritu, tapi dah berkepam2, baru now boleh nak bercerita... Dah kahwin dah pon sekarang.. Hehehe.

Kitorang bertunang pada 10.12.2011, majlis as usual, dah pernah cerita ni dulu2. Entry kali ni sebab nak focus pada outdoor photoshoot kitorang... 

Best tempat ni.. Salah satu tempat pelancongan dan beriadah jugak lah kalau datang ke negeri Kedah ni. Time kitorang pergi dulu, memang ada one couple pon tengah ambil2 gambar kat situ. Bezanya diorang datang awal sikit dari kitorang and diorang ambil for wedding outdoor photoshoot... Kitorang tunang aje hihihi... Bukan saja suka2 nak ada outdoor photoshoot tapi memang dah plan so that nanti boleh la gunakan gambar2 ni for wedding preparation pulak i.e. kad kahwin, banner, etc. :)

Orang2 Kedah, especially orang2 Yan, boleh la buat outdoor kat sini jugak. Dekat sangat and senang je jalan dia. Tahu Perigi, Yan tu kat mana kan? Masuk situ then terusssss je, nanti nampak signboard dia...

"SERI PERIGI RECREATIONAL PARK"

Hasilnya macam kat bawah ni, tapi jangan boring nooo tengok muka kitorang~~ Hihi... ;D


Petang tu dah agak lewat. So hari pon dah agak gelap.

Photographer suruh kitorang berborak and abaikan diorang.. Heheh. So throughout the pictures, korang boleh nampak la macam2 gaya kitorang yang sememeh2 ni hihi...

Tengok camera! Ngeh3

Menjeling2~ Sekejap ja ni.. Tak tahan nak gelak. Haha

Moi loike this picture the best! Tak tahu kenapa... (^__^)

Behind the scene #1, kat atas jambatan. Tengah usya nak pergiiii ke taknak atas batu air  terjun sana tu... 

Behind the scene #2, nak pergi atas batu besar. Kena pakai selipar sebab tak berani nak cross sungai tu dengan wedges keras tu. Sebaikkk ada selipar. Hehe

Gambar ni dah di-edit warna dia oleh OP. Okay tak? Eheh

Ni yang second tersuka... :)

Verangan ler nih

Hang Jebat ka Hang Tuah ni? Eh silap2. Hang Kebal rupanya.. :p

Agak susah gak la nak menten duduk statik2 kat sini.. Sebenarnya bawah tu tengah2 antara kitorang tu dok mengalir air terjun. Kitorang kena duduk kat bucu2 batu... Geletor gok lerr badan nih.

Nice place! :)

No comments: