Pages

Thursday, November 15, 2012

Teater Tun Siti Hasmah rocking Istana Budaya

Semalam, kitorang pergi melayan teater Tun Siti Hasmah. Saya bukanlah peminat teater tegar, tapi bila dapat peluang dan ada masa yang ngam, memang "on" je lah nak gi tengok teater. This is my first time tengok teater after dah empat tahun berkerja. Hehe.

Well, what I can say about this theater is, IT IS A WELL DONE story of Tun Siti Hasmah's personal life. Cerita bermula dari zaman universiti beliau (called Che Mah), first time she met Det (Tun Mahathir). I just knew that she is a doctor and doktor wanita kedua di Malaysia. Hebat!

Later how Det proposed to Che Mah. So comelllll~~ Awww~~~ How they struggled during zaman studies. Masa muda Det was a very strict person and cakap ikut sedap mulut - dengan niat yang baik of course. Masa tua pon strict jugak tapi more towards humor punya approach. Lepas tu, diorang kahwin, Det start politik, Det was dispelled from Umno, Det start bukak Klinik Maha, Det join balik Umno, Che Mah start kerja, Che Mah punya kerja amal, sampaiiii la Det pencen dan meletakkan jawatan dari Umno dan their life after that - semuaaaaa diceritakan dengan baik in this theater. Musical theater lagi kayh... So boleh la tengok Lisa Surihani dengan Eja menari. Cumels je.. Hehehe.

To those yang rasa nak pergi, pergi je lah kay. I learnt at least one thing yang very close to my heart, which is - how importance it is to be a very good wife in the sense of loyalty, trust, love, give & take, presence, support, etc. :')

Memang mengalir2lah air mata tengok cerita ni. Haha. Tambah2 saya memang cengeng pon. Tengok hisdustan 10x, 10x tu lah bole nangis. Haha. Tapi gelak nak pecah perut pon ada jugak. Cukup la kot masam manis dia tu. Hehehe.

Okay lah, tu je... Layan pics. Zaaassss~ (^^, )




Masa ni orang belum ramai lagi... Lepas2 tu lagiiii sesak. Huhu.

Kat bahagian atas, kat floor pintu masuk dalam hall

Misti mau amek gambo sama2 begini lohhhh~ 

Muka happy dapat jugak gi teater this year. Heheh.

Booth~ Sempat grab 1 buku tu.. Buat kenangan katanya..

Some of the souvenirs yang dijual

Ada kedai snacks kat sini. Kitorang beli jajan and air mineral. Tapi rupa2nya tak boleh pon dibawa masuk ke dalam hall. What theeee..... Sabo je lah. Huhu

Pintu masuk ke hall

Ada booth make-up2 and cosmetic which I am not familiar with the brand. Baru kot?

Inside. Sorry gambar tak cuns, camera ni tengah night mode.

The stage from our view. Tu usher yang menjaga tu lah yang suruh kitorang letak and tinggalkan food outside hall.

The book~ With pictures~ Nice...

Orang paling semangat nak tengok cerita ni...

Haruslah save the best picture for the last! Hahahaha :p

Okay tu je, boboiiii~~

No comments: