Pages

Friday, January 27, 2012

Message dari bunda buat daku "sakit jantung" (>,<)

Assalamualaikum!


Waduhhhh bertahun saya tidak update. Rindu rindu rindu! Hihi.. 
Okay, few entries memang sudah bermain di fikiran since last week, but I am not sure should I or should I not updating them here... A bit afraid if people read and said, "Kau hengat kau sorang menggelabah nak kawen?" (Sebab entries yang bakal di update adalah mengenai persiapan perkahwinanku..Hikshiks) Errrrr... "Ada daku kesah?" Hehe. 


Tapi sebelum itu, Mr Blog, sila lihat sini, message yang diterima dari bunda di suatu pagi yang hening ketika daku tengah membebel2 mengajar2 dalam kelas. Sehingga termenjerit kecil tersedak besar daku dibuatnya. 

Uhuk uhuk uhuk!
TQ for the unexpected reminder bunda. Kaklong sendiri pun tak mengira hari. Main langgggarrrrrr saja. Hihi. Maka bunda, moving towards this, some of the things that I've done till now are:


1. Kain for families
Tema pinky2 ngado, tema peach2 ngado, tema turquoise2 pinky2 ngado 
Boleh tak beli baju for families tapi baju sendiri tak pergi pergi survey? Boleh!! Saya lah orang itu! Hihihi.. Dulu pergi Jakel Shah Alam, dah kaut baju untuk adik2 perempuan untuk majlis akad nikah and kenduri side sebelah sananya. So Sabtu lepas semasa balik Kedah sempena cuti raya cina gongxi2, kaut lah semua baju semua orang semua majlis, di Alamoda Sungai Petani. Lengkap. Dah, gi tempah gi. Hihi.


Pengalaman di Alamoda? Hurmmm, staff okay, boleh la friendly jugak. Price a bit higher as compared to Jakel Shah Alam (bayangkan, same material same color, kat Jakel S.A. RM13+/- per meter. Kat Alamoda S.P. RM40+/- per meter).  *BAPAK AHHH* Kitorang memang bawak kain beli kat Jakel tu, so bila tunjuk staff dia, diorang pon admit sama. Tapi katanya, "Alamoda ni franchise Jakel ja..So paling murah saya boleh turun RM30/meter." "No, thanks. Taknak amik yang tu." Huhu


Tapi, sebab tak tahu bila lagi dapat balik Kedah, borong je lah kain kain yang ada kat situ. Pergi tempat lain, tak jumpa yang berkenan pulak. Jauh beza masa musim raya. Pergi time bukan musim raya ni, kain berhabuk2 nampak kusam tak menarik  etc etc etc. Dah tu, Alamoda harga cekik darah tu, awak habis berapa kat situ? Riban riban gak arrrrr.......... *Bunyi air sungai mengalir laju*


2. Inti pati dan gambaran kad kahwin
I heart my peta. I loike I loike. Rasa nak bukak kedai buat peta untuk orang kahwin pulak. Haha. Ngado lagi.
Yeayhhhh! Hasil dipaksa paksa oleh Ella. "Ella ada seminggu ja lagi ni. Kaklong kena kasik design tu cepat." Haha. Tak tidur babe 1 malam buat menda ni. Susah gak bila nak menempah kat sana ek.... Kena bagi nak design camano. Harap harap tiada masalah ya Ella! Heart u! XOXOXOXO :)


3. Register kursus kahwin
4th and 5th February!
Jalan jalan carik benda lain di KL, terjumpa ni lalu terus meregisterkan diri. Ingat nak buat kat Terengganu ja... Tapi..... Abaikan tapi. Teruskan saja. :)


Okayh! That's all. Itu hasil bulan 1. :)

6 comments:

Anonymous said...

cik muni weng, x pilih color lagi?? navy blue + gold cantikkk! hahahah

m U n ! r A h said...

cikyangggg!!! kite da g 2 3 kedai. navy blue susah gilaaaaa dapat. warna dark turquoise/teal pon susah.... huk222. kita mungkin pakai navy blue side ibnu kot! hihi. side kita warna dark turquoise/teal plus pink2 magenta sikit. Hihihihihihiihi... if awak ada tau mn2 butik pengantin yang cantik dan murah, bitau ek? sebab yang kita survey kat bangunan mara kat KL tu, hrga stock2 RM1200++ sewa sepasang. Ada yang sampai 6000 pon ada utk sewa. Awat dasyat sangat!! Hoho

Anonymous said...

b, x surprise ah disclose design card kat blog.. apa daaaa......

m U n ! r A h said...

Alaaaa mana nampak sangat. Kecik je tu kannn..Blurr je kan? Kan kan kan? Hikhikhikkk~ :p

FiraHamzah said...

hahaha, comelll la your mum! macam mak awak pulak nak kawen..hihi, siap tlg buat countdown eh!

but erkkk, lagi 126 hari ker? seriyessss tak lama lagi..kiteorang pun tak prepare apa pun..hahah :P

chill babe, yg penting borang2 nikah tuh..hihi..dekat 3 bulan lagi dah leh submit :P

m U n ! r A h said...

kak fira... now dah tggal 3 bulan 2 1/2 minggu. kalau tengok calendar, rasa mcm da dekattt sgt2. kalau sy balik kedah sebulan sekali, after 3/4 kali balik kedah, daaaaaa kawen da. huwaaaa...huhu. tu lah, tgh dlm process pembikinan borang kahwin tu. if nk kawen cepat bole??~~~ hahaha :p