Pages

Friday, January 6, 2012

Research done on makna bacaan dalam solat

Assalamualaikum…

Hi there my dear Mr. Blog..

It's me again! :) Ermmm this shall be treated as a follow-up for my azam tahun baru. Before we move into the main agenda of today’s entry (bajet konon konon on meeting mode ker haaaa? :p), ni nak kasik fakta nombor sikit ni.

101 : Number of my received emails flooding-in into outlook inbox, dated 3rd Jan 2012, timeframe of 8.00am – 3.15pm
37 : Number of my sent emails flushing-out into outlook ‘sentbox’, same date and time
30 : Number of miscalls on my office's phone, on 4th Jan 2012, when I was away for a 3-hour meeting

ZzZzZzzzzzzz...

Okay dah dah dah. Ape motif awak sebenarnya, Munirah? Nak menunjuk kat orang dia bizzzzi letttewww~ Ngeeee. Takde lah.  Nak menunjukkan how stressful I am nowadays. (Loh, dah awak tu yang suke suki je nak stress. Orang lain menten je. Bajet awak sorang ke sibuk haaaa? hukhuk.) I must say it was quite a hectic and hassle week for our section. Kadang terasa macam jadik orang i-perintis sikitsikit, kadang terasa macam jadik orang supplychain sikitsikit. Bak kata sorang kawanku ni, "nak pi toilet pon pikir banyak kali." Haaaa, camtu lah camtu. Huhu. Takpe, takpe, yang penting, ikhlas. Yeayhhh, still learning to be ikhlas in working. InsyaAllah kalau ikhlas, yang berat pon terasa ringan and hati pon happy je. Kan? But…sedikit tak suka when it is more of - competing with time. (x_X) I know this wont be forever, hopefully... Luckily for me to have a supportive working clan yang saling membantu antara satu sama lain. TQVVVM~!

Yeayyyhh now nak masuk main agenda. Makna bacaan dalam solat. As I found this tips given by a goodfriend of mine, is like a longggggg-lost-tips to improve my khusyuk in solat. Without further a due… dipersilakan baca. Indah sangat makna setiap baris bacaan dalam solat. Penuh dengan doa dan ayat mengagungkan-Nya. Mungkin solat selama ni tak menghalang saya dari buat perkara2 yang mungkar sebab saya tak paham apa yang disebut dalam solat. Baca pon sebelum ni lajulaju mengalahkan enjin turbo. Tak tahu la ada maksud ke maksud jadik lain ke apa macam tu. Huwaaaaa (T_T) Munirah, awak sila baca nota ini juta juta kali sampai awak hafal semua maknanya tau. Yakin boleh tau! 1 hari hafal 1 makna bacaan dalam satu satu rukun. okay? Perbaiki diri mana yang kurang. Sikit2 slow2 pon takpe, janji konsisten.. 













(Source: shalatsempurna.com) <-- click link ni kalau nak e-book free ni jugak.

This was actually copied from an e-book they called, free downloaded from the website stated above! :) Saya tahu tulisan dia kaburkabur, sebab sebenarnya size font/picture tu besar, tapi blog saya ni kan mampat padat kat tengah box dia, terpaksa kecilkan size picture tu... 

Picture curik amek from http://p2sttj.wordpress.com 
p/s: Sila abaikan watermark banyak2 itu. Atau dalam erti kata lain, saya ini jakun sikit bila tahu benda baru. Sorry sorry sorry sorry sorry (ala2 K-Pop). Nanti saya belajar control jakun yer.. hihi ;)

Till then, Mr Blog!

No comments: