Pages

Friday, January 4, 2013

Kabinet Dapur - Style apakah yang daku suka??

Atau, nama gelemer dia, Kitchen Cabinet. Atau, nama shortform dia, KC. Dalam banyak2 benda yang meng-heksaited-kan saya nak masuk rumah baru ni, is KC ni la. Nak buat dapur yang betul2222 saya suka. Walaupon masuk untuk masak hanya time weekend. Mungkin weekdays dikala penyakit malas makan luar datang. Waima masuk pon sebab nak masak megi. Keh3. Takde laa, mesti la nak dapur idaman kelebu sebab nak naikkan semangat memasak. Rasanya, mesti banyak gak masa nak spend kat dapur. Situ la masak, situ la basuh pinggan. Mungkin situ jugak dicampak washing machine nanti. Hui3.

Sampai tak tidur malam bila dah start study kat internet. Study laaa sangat kan. Hehe. Dari lalok2 ngantuk nak tidur, terus segar bugar bulat bijik mata bila tengok gambar2 dan baca blog2 yang orang tulis, pasal kitchen cabinet impian diorang. Sampai saya pon dah berangan2 sekali. Hik2.

Sebelum nak cerita realiti, jom kita cerita fantasi dulu. Verangan2 skodeng dapur2 kabinet2 rumah orang lain. Yang komprom2 eden tak mampu nak ado. Koje 10 tahun dulu lerrr nak dapat dapur cenggini. Tu pon, dapur sampai ke ruang tamu la yer? Realitinya, kawasan dapur rumah tu nanti kan kecikkss jerr.. Hmm. Sokay2, verangan dulu. Hiksss~

COUNTRY STYLE ~















CONTEMPORARY STYLE ~



Modern luxury blue glossy kitchen cabinets design ideas

Modern contemporary light blue kitchen cabinets design ideas

Modern-kitchen-design-white-furniture400

Modern-kitchen-design-white-furniture8

Modern-kitchen-interior-design



Kitchen, Smart Idea for Kitchen Contemporary Design: Modern Cabinet Design


Wohhh wohhh~ Sudah sudah. Pecah pulaks urat saraf newtron semua japgi. Hui3... Urut dada, istighfar~~~ Komprommmm semua ni bukan mampu milik. Uhuks~ Cuci2 mata syok la kan..

Nanti kita usya dan survey yang ikut kemampuan pulaks yerrr.. Yang penting, buat once for all! Takyah nak dua tiga kali renovate dapur ni nanti.. Oretz lerh. Undur diri untuk tenangkan jantung japs. Daa~ :)

2 comments:

mizzura said...

Samala jugak..ngah pening nak decide...shortlisted concept mcm dh jd long list plakk..kiki

Munirah Mohd Ali said...

Mizzura, ngeh333.. fahammmm sgt2. kitorang pon mula2 list pendek. lepas tu panjang berjela2. lepas tu pendekkan balik sependek2nya. lepas tu panjang balik. hahaha T__T