Pages

Monday, January 14, 2013

Our 2nd weekend in 2013 :)

Seriously lupa sangat2 yang weekend ni sebenarnya ada family day company cik abey. Dah la diorang buat tema "kembali ke sekolah". Tapi mana nak carik baju sekolah kalau teringat pasal event ni pon dah hari Jumaat aritu. Kalau tak, boleh mintak mak poskan baju sekolah dari kedah. Semangat~~ Harusss~ First time pergi join event company cik abey nih. Hihi.

Tapi, last2 gagau je la apa yang ado. Ibnu je buat ikut syarat, pakai tie mrsm dia. Haha. Jadik la kan.. Bukan target nak menang best dress pon.. Hihi.

Family day tu buat kat Thistle Resort, Port Dickson. Activity start lepas breakfast, ada macam2 game untuk kanak2 dengan orang2 dewasa lah. Activity berfamily. Tapiiiiiiii, hmmm... Tak submit nama nak join. :( Maka, tak dapek nak join. :( Tapi, kitorang sampai pon dah pukul 11 lebih tghr, nak join apakebendanyeeee.. Ngeh3.

Dari tepi jalan dah boleh nampak signboard ni... Kalau tak perasan aritu, sure kitorang pon terlepas simpang ni. Hihi

Rated five star ni... Best rasa dapat merasa duduk sini.. :)

Swimming pool besar bapakssss~ Tapi ai poyo segan nak mandi kat public. Poyo poyo poyo. :p

Thistle best! Bagi saya, accomodation dan food dia better dari A'Famosa Resort. (Dulu company lama saya pernah buat family day kat A'Famosa Resort ni. Itu pasal compare dengan dia. Hihi). 

Tempat cun. Dan2 tengah lalu kawasan macam kampung2 lepas Teluk Kemang tu, nampak signboard Thistle sebesar2 alam. Masuk2, kiri ada padang golf. Pokok2 tinggi2 cun2. Thistle tu sendiri nampak cun. Saya suka betul dengan wallpaper bilik kitorang. Sayangnya tak amek gambar banyak2 masa tu. 

Layan gambar yang sempat dicapture ek..

Lama tak jumpa laut.. ;)

Ini gambo dah upload dalam instagram.. Tapi saje nak tempek sini jugak. Hihi.. Team cik abey menang tuuu... Diorang ada rumah2 sukan lagi.. Bagus betoii..

Sunset dan game teng teng
Dinner.. Open air.. Okay jugak. Best~ Food pon okay. :)
Yang rambut ikat tocang dua tu tau tak sape? Itu la wife CEO company Ibnu Nizar. Cute kan? Sporting habis dengan baju kurung sekolah dia. Hihihi. Sayangnya rasa tak pergi bergambar dengan dia dekat2. Hihi..

Hmm, besoknya just free and easy activity. Kitorang pagi2 lepas cekidout terus keluar. Tapi sangap2 pergi singgah Nilai 3. Usya2 lampu2 and kipas2 kat situ. Situ pon murah2 jugak lampu dia. Not bad. Kipas2 pon okay kot. 

Kipas KDK 4 bilah = RM225
Kipas KDK 5 bilah = RM250

Tapi kitorang tak angkut terus, nak try usya tempat lain jugak. Harap2 kitorang tak menyesal dengan lampu2 yang dah dibeli dulu tu... Tak sabar nak tengok bila dia dah bergantung2 kat dalam rumah nanti.. Cepat laaaa lawyer2 sekalian buat kerja woiii. Nak kunci woii. Huhu. 

No comments: