Pages

Thursday, January 31, 2013

Nak jugak tulissss~ Hihi



Rindu plaks nak menulis~
Tapi asyik bertangguh2 sebab laptop best cikabey bawak ke turkmenistan. Laptop yang ada tu tak boleh nak transfer gambar dari phone. Asyik error je tak berhenti. Tapi ni da gian sangat. Tulis aje la ye dok? Tak tahu la ada yang membaca ke tak. Hoho.

Life sekarang ni macam ni lah. Kadang2 rindu life kat Kerteh, especially bila every time merempuh jem. Wo ho. Menguji keimanan betoi jem jem ni tau! Kadang tu asyik buat kitorang gadoooo aje. Sebab saya ni la. Penakut pelik2. Takut brek kereta tak makan la. Takut potong line tapi tak tengok cermin sisi kereta tu la. Takut macam2 la. Akibatnye tensi la cikabey yang dok pegang stereng tu. Hahaha. Rindu plaks kat cikabey ni. Dah 2 minggu tak jumpa. Sobss.

Now dah 5 bulan kerja kat sini. Workload okay la. Sangat light and easy je rasa, compare dengan masa kerja kat Kerteh dulu. Bak kata boss, kerja kitorang dok buat ni macam experience data entry clerk je. Cisss.. Itu pandangan dia rupanya. Hahahohohihi.

Tapi baru2 ni telah di-inform, yang diorang bukak 1 job opening as operations technical engineer kat sini. Boss suruh try apply. Happy sangat masa tu. Rasa macam dihargai pulak bila boss kata position ni macam naik pangkat. (Pada mata dia la kot. Padahal sama level je macam sekarang ni. Still technical. Still executive jugak huhu). Hmmm terasa hasil kerja beberapa bulan ni ada yang monitor la kot. Eheks eheks eheks. Kembang semangkuk sat. 

Tapi tu la. Bila baca job scope dia... Dah boleh bayang dah working life lepas ni camana. (Tu pon kalau dapat la. Hihi). Mesti BIZI SANGAT SANGATTTTT~ Aaaaaaaaa~~~~ Haruskah daku terima. Huhuhu. Lagi 1, sekarang ni memang la contract jugak kerjanya saya ni, tapi kitorang dapat monthly rate tau. Siap ada entitlement annual leave bagai. So kalau cuti2 pon, gaji tetap camtuuu je jugak. Yang engineer punya ni, daily rate! Habissss la daku nak bercuti2 ke apa ke. Kalau dibuatnya sebulan tu memang banyak public holiday, berapa je gaji nye nanti?? Wuwuwuwu~~~

Eh chop2. Ape yang dok meroyan gaji bagai ni? Komfem belum lagi tau. Interview pon belum lagi. Har har har~ (T_____T)

Dah2. Kalau dapat nanti baru sembang kencang. Nak fikir rate rate ke apa tu. Itu kemudian punya cerita. Hehe. (>____<)  

2 comments:

Elya Roza said...

Susah kn nk dpt kje nowaday....
xpe.. bersusah2 dulu bersenang2 kemudian..
slm perkenalan:-)

ibnunizar said...

dapat ke post br tu?