Pages

Tuesday, January 8, 2013

Hasil "survey" kami untuk rumah pada 01.01.2013

Haaaa, cukup seminggu dari tarikh sebenar entry. Keh3. Untuk KL, first day of the year = cuti uolss! I is sukaaa~ I suka cutiii. Keke. Maka....

First destination is House of Lightings, Puchong. Bila dok surf2, ramai bloggers dok pi sini. Dari Johor pon ada sanggup datang. Murah betul la kot ek.. Punya gigih kitorang nak datang sini, guna googlemap. Saya jadik driver haritu, sebab cikabey kata dia tak larat. So, okayyy, no problemas... Tak kesah jadik driver, sebab nak gi cuci2 mata kan. Tak terasa sangat penat badan ke apa ke. Hihi.

Sampai2......tutuppppp!! Huwahhh.. Ingatkan tutup hari Isnin je... Rupanya public holiday pon tutup... Kat senbod dia tak mention plak tutup on public holiday. Hew hew hewww. Pusing2, nampak complex sebesar2 alam sebelah dia. Macam warehouse pon ada. Avenue Puchong. Macam best ni. So, kitorang parking sebelah bawah bukit tu, dan naik tangga ke Avenue ni..

Macam2 ada. Sofa, kitchen cabinet, lampu2, kipas2, meja makan, wardrobe etc2. Kelengkapan rumah la senang cerita. Harga, rasanya tak murah sangat kot. Tak tahu la nak cakap high end sangat ke tak. Macam biasa je, tapiiii, lampu diaaaa, RM26k pon ado tau. Bukan 26 hengget, 26 HEBU hengget. Ciritz i baca tag harga dia. Hui2.

Yang bersalah - Kiri : RM26k, Kanan : RM6k ( @,@) 

Kitorang tak beli apa2 pon kat sini. Mahei. Tapi, saya asyik dok  teringat kat satu buaian gantung dia. Sangat besttt! Harga dia taruk RM999, tapi mesti boleh tawar kan. Boleh tak nak mintak harga RM300 je? Kui3. Sampai sekarang dok teringat2. Adakah itu petanda KENA beli? Owhhh nehiheeey... Beli apa yang PERLU. Mesti mahu jimatz2. Ingat balik azam tahun baru. Taknak boros. Nak bersyukur apa yang ada. Huuuuuu~~


Then on the way balik, singgah la kat deret2 kedai perabot tepi LDP tu. Tapi, kitorang aim terus pergi kedai lampu. Namanya Achiever Lighting. Rupa2nya 01.01.2013 tu hari last dia punya promotion day. Diorang buat 4 hari promotion dan first Jan tu last day dia. Boleh pulak kan.... Kitorang terpergi on last day promotion. Saje tau nak test iman. Usya punya usya punya usya, terberkenan dekat lampu dia 2 3 jenis. Kitorang cakap nak datang next time, tapi dia kata next time dah back to normal price. Bestuuu, camno. Bergetar iman2 uwang2 kitorang tau. Sampai 60% less tu. Ada 1 lampu ni, jenis ala2 chandeliar. After less dalam RM400++. Downlight plak seketul 4" RM8.90 termasuk bulb. Kalau 6" RM9.90 termasuk bulb. Cukup murah tak? Tensi tensi. Last2 beli jugak. (T____T)

DSC_5455

Beli 2 lampu nak letak kat ruang tamu, 1 lampu kat dapur, lampu2 downlight. Total cost of damage lebih kurang RM1.4k. Belum lagi kipas2 dengan few lampu2 lagi. Hmmm.... Kan best kalau ada adik beradik jadik tokey jual lampu kaaaa, tokey perabot kaaaa, tokey tilam kaaaa, boleh minta harga best2 sikit. Hihihi. Owh yang tak bestnya, bila balik rumah, abah kata, kedai situ mahal. Tapi nak buat camno, dah beli dah pon kan.... Hmmm~ Sebaik tak beli lampu2 habis untuk 1 rumah. Ada can nak ajak Ibnu gi House of Lightings Puchong tu. Sangat laaaaa daku teringin nak pergi. Murah sangat ke? Hmm~ We'll see.. (^_^)




No comments: