Pages

Monday, January 7, 2013

Survey barang elektrik di Harvey Normal sale, Convention Center Sunway Piramid

Survey la sangat.... Konon2 nak survey, tapi dah macam jadik perangai tetap kitorang pulak, bila survey kalau okay terus angkut. (T__T) Mungkin sebab kitorang 2 2 bajet bizi. Tak cukup masa nak survey2 sangat. Aci x?

Satu problem yang saya rasa kitorang akan hadapi sebab perangai "semenggah" ini - komfem2 susah nak control pengaliran duwit keluar. Ermmm. Macam betul je. Uhuks.

Tapi, berbaloi kot rasanya apa yang kitorang beli di Harvey Norman sale tu. Beli tv dan fridge. Beli pon nak yang besar aje. Maklum lerrr kitorang dua2 kan body besar. So, tv nak besar. Fridge lagi nak besar. Haha.

Balik2 tu terus search online berapa market price untuk tv dan fridge tu. Alhamdulillah, kitorang berjaya save RM900 ~ RM1000+ compare dengan kalau beli normal price. Kira oretz la kan save nak dekat 1k. Banyak tuuu. 

Just mungkin sedikit terkilan, sebab beli tv plasma, bukan tv LED. Dengan beli fridge biasa tu, bukan fridge bukak 2 pintu. Kalau dapat fridge bukak 2 pintu tu, tidur malam depan petisejuk pon saya mahu tau~! Keh2. Lagi2 kalau dapat fridge 2 pintu warna merah, macam dalam cerita full house tu.. Owhhh, u make my heart melt, fridge merah 2 pintu. Hihi.

Semalam sempat tengok kat Houz Depot Damansara punya sale, dia jual tv tu pada harga sale tapi still lebih RM100 dari yang kitorang beli. So, puas hati sedikit di situ. Keh222.


Cost:
TV Samsung plasma 51" : RM2299
Fridge LG 620litre : RM2100

Total cost of damage di sini dalam masa 3 jam adalah RM 4399

Jom nanes~~~ ( !___! ) Nanes, sebab rumah belum dapat, tapi kitorang punya heksaited, sampai dah shopping2 barang rumah. Takpelah, lambat laun bila dapat kunci rumah still nak kena beli jugak. Ye dakkk... Dah alang2 sale ni, angkut je la mana yang PERLU. Dua dua ni dah selamat sampai di rumah kakak ipar saya. Free delivery. Hoyeyh2! Tompang kat situ sat. Hihi. Oretz. Itu sahaja.

6 comments:

FiraHamzah said...

kekekeek..santek santekk. Harga memang berbaloii..tapi mahal la jugak fridge korang tuh..xpe, janji santek. Puas hati!
Lepas nih mau beli apakah? ehehe

Munirah Mohd Ali said...

Fridge tu takdela santek sangat pon kakfiraaaa... stended biasa2 je, warna silver besi tu. Takde corak pape pon... Just terpengaruh dengan kata2 seller tu bila dia cerita pasal spec. Hui3.
Lepas niiii, xtau la nk beli apa. Semalam da slmt beli hood+dapur, dengan water heater, dan sink. Haha. Lepas ni nak carik kipas2 kot. Dengan lampu2 sikit lg. Hihi. Butuh uwang lagiii~ (!___!)

MammaSun said...

sonoknya...bila dapat kunci? umah area mana?

kami pun tgh menunggu kunci umah baru...tapi tak leh start beli apa2 lagi sebab kalau beli pun tak ada tempat nak simpan...sekarang pun tinggal di setinggan jek...hahaha...

dan awak, rajin2 laa update pasal nak pindah umah ni yer sebab of coz saya akan baca! terutama pasal KC!

nanti jemput saya datang house warming k....hahaha...tak malu kan aku?!

Munirah Mohd Ali said...

Chunaaaa, tak tahu la bila dapat kunci. This month ke, next month ke. Haha. Semangat lebih kitorang ni. Hihihi. Rumah kat voila, alam impian. Subsale je. Huhuks. Hang beli kat mana chuna?

KC! Sama laaa kiteeeee... Tapi pusing2 kot mana pon, tengok macam tu jgk design KC yang ikut kemampuan. Lgpon dapur kecik je. So, takdapat nak bergaya2 sgt. Ngehehe... Awak pon nnt hapdet blog on rumah2 ni kayy.. Bole saya jeling2 rumah awak. Keh3. :p

House warming insyaAllah ada, tapi lambatttt lagi lerrr... Xtau la bila. Tapi misti jemputs punya lah! Hihi..

Anonymous said...

Tipula mana ade fridge lg tu rm2100 rm 2599 adela sy baru call td..

Munirah Mohd Ali said...

Hi there Ano,
Nanti saya tunjukkan gambar resit kay kalau tak percaya. Maybe kami dapat that price sbb beli waktu diorang punya sale. Original price mmg hundredssss above dari harga yang kami dapat. :)