Pages

Wednesday, January 9, 2013

Sink untuk dapur

Kitorang pilih sink ni. Mula2 nak sink 2 lubang yang jenis sebelah besar & dalam, sebelah lagi kecik sikit tu. Brand Rubine. Harga RM299. Harga promo masa kat Houz Depot Damansara.

Then bila try angkat, rasa macam kasar2 je finishing lipatan sink tu (yang belah dalam tu). Usya kiri kanan, nampak sink 2 lubang tapi sama size, brand Hafele. Bila pegang, rasa kemas ja finishing lipatan dia tu. Rasanya benda finishing lipatan tu tak penting pon kan. Nanti dah diletak elok2 kat table top tu, tersorok je finishing lipatan tu. Tapi entah la, bila fikir "kalau finishing pon dia buat kemas, sure sink ni best". Haha. Ley tak gitu. Hihi.

So, angkut je la. Even harga dia RM399. Lebih seratus dari Rubine. Tapi tu harga promo dah tu. Original harga dia RM500++. Tak ingat dah berapa. Lagipon, Ibnu minat sungguh brand Hafele ni. Dia kata memang brand high end. Yo lerrr~ Hihi.

Settle! Settle barang2 yang diperlukan for kitchen cabinet kami, sink, hood dan hob... :) Microwave dah ada, hadiah kawen orang bagi. Oven je takdo. Tengah fikir2 lagi nak beli kasik complete atau tak. Takut nanti oven tu hanya guna sekali setahun masa nak raya. Atau mungkin tak sentuh2 langsung pon nanti. Kui3. Fikir.... fikir....

3 comments:

Donna said...

Hi Mon,
about grill, i stay @melaka..
Rasenye dia tak cover area rumah u..KJ rite?

Munirah Mohd Ali said...

owh yeke... huhu.. KJ tmpt tinggal skrg. Rumah yang nak di grill tu nanti kat shah alam. Hm, nice house btw Donna~ :)

raihanah said...

Barang2 mmg mahal skrg kan